Bij een newborn fotosessie (sessie Ienimienie) wordt het kleine, pure en prille van het vaak kostbaarste bezit van een ouder vastgelegd. Deze newborn sessie vindt plaats in de studio van LiRoJo Fotografie of tegen meer prijs bij de newborn thuis. Bij voorkeur in de tweede week na geboorte.

In beide gevallen zal ieder aanwezig zich in tropische oorden wanen want de temperatuur in de ruimte waar de baby gefotografeerd wordt, wordt flink verhoogd. De kleertjes van de newborn gaan uit en de net gevoede newborn wordt in de meest pure vorm slapende gefotografeerd. Waarbij we meestal beginnen met de zo puur mogelijke foto's van alleen de newborn op een door u uitgekozen dekentje/vachtje (op een speciale zitzak).

Daarnaast kunt u vooraf uw wensen aangeven m.b.t. de stijl/poses die u voor ogen heeft. Hoe persoonlijker u uw beelden kunt maken hoe waardevoller. Uw stapel favorieten boeken? Uw moterhelm? Uw gitaar? Unieke en persoonlijke beelden zijn het resultaat. Daarnaast hebben we in onze studio ook nog een collectie prachtige props.

Er zijn echter wel twee belangrijke aandachtspunten:
• De veiligheid van uw newborn gaat boven alles.
• Uw newborn bepaalt de regie.

Niet alle beelden die u op de site ziet zijn het resultaat van één druk op de ontspan knop. Sommige beelden worden samengesteld uit meerdere opnames. In elk van die opnames wordt uw newborn door u op een andere manier vastgehouden of is uw hand op slechts enkele centimeters afstand om te voorkomen dat uw kleintje omrolt. Op het uiteindelijke beeld is dit dankzij bewerkingsprogramma's niet meer te zien maar uw handen en armen waren altijd in de buurt op het moment dat uw kindje gefotografeerd werd.
Daarnaast geldt welke pose u ook wenst, als uw kindje het niet prettig vindt dan vervalt die pose.

Met de regie in handen van uw newborn bedoel ik het volgende: Heeft uw kindje honger, krampjes of troost nodig dan gaat dit boven alles. Een kindje wat honger heeft wordt eerst gevoed etc. Niemand anders dan uw kindje bepaalt het tempo.
Een newborn sessie bestaat dus maar voor een klein deel uit fotograferen en voor een groot deel uit voeden, troosten en in slaap wiegen. Een newborn sessie kan een uur duren maar met hetzelfde gemak ook drie uur. Plan dus geen bezoek of andere activiteiten als u een newborn sessie boekt. Beelden van uw kindje met u als ouder zijn vaak alleen in de studio mogelijk, zeker in de wintermaanden wanneer het daglicht binnenshuis vaak onvoldoende is.

Na afloop van de sessie worden de beelden door ons geselecteerd en na een paar weken op onze bestelpagina geplaatst. U ontvangt hiervoor een inlogcode. Bij de newbornsessie is een harmonica kaart met daarin uw 6 favoriete beelden ( 9x9 cm ) van de sessie, inbegrepen. Daarnaast kunt u op onze bestelpagina verschillende producten bestellen, zoals afdrukken, vergrotingen, albums, canvasdoeken of een acryl kunstwerk voor aan de muur.